-Zsírral főzzünk, de ne zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak.
A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk.
Fontos betartani az étrendet.
-Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva). .
-Kenyérféléket (rozs, teljes őrlésű a legjobb, de a fehér is megteszi) pirítva, de nem megégetve fogyasszuk.
-Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve, vagy nyersen.
-A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
-A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával. -Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni.
-Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
-Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
-Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk. Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
-Gyümölcsök közül citromot, grapefruitot korlátozás nélkül (esetleg kivi, 1-2 db/nap ehetünk.
-Édesítőszerek használhatóak tetszés szerint.
-Folyadékot (víz, ásványvíz, szódavíz, kristályvíz, forrásvíz, pí-víz, teák cukor nélkül) igyunk bőven.
A kúra ideje alatt NE fogyasszunk:
-Süteményt, péksüteményeket.
- Alkoholt. - Cukrot, cukorféléket, mézet.
- Ecetes, vagy erjesztett savanyúságokat.
- Tejet, tejterméket (kefir, joghurt, sajt, vaj, tejföl, stb.).
- Gyümölcsöt, gyümölcsleveket, üdítőket (kivétel a fent említettek).
- Olajat, margarint.